Menu
بررسی رقابت‌پذیری صنایع مختلف در استان فارس طی دوره 1400-1385

بررسی رقابت‌پذیری صنایع مختلف در استان فارس طی دوره 1400-1385

نویسنده: مدیریت /ﺳﻪشنبه, 19 تیر,1403/دسته ها: آخرین گزارش ها

رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

با توجه به نتایج تکنیک ضریب تمرکز مکانی، رقابت‌پذیری صنایع مواد غذایی و پوشاک کاهش قابل توجهی داشته و صنایع مواد غذایی و پوشاک جایگاه خود را به عنوان یکی از صنایع پایه و دارای قدرت رقابتی از دست داده‌اند. از طرف دیگر صنعت تولید محصولات شیمیایی به رشد پیوسته خود ادامه داده است و از میان صنایع مهم و پایه استان دو صنعت تولید محصولات فلزات فابریکی و تولید زغال کک پالایشگاه‌های نفت و سوخت‌های هسته‌ای دچار رشد قابل توجهی شده­اند و دارای قدرت رقابتی می­باشند.

با توجه به نتایج تکنیک انتقال سهم صنایع تولید زغال کک پالایشگاه‌های نفت و سوخت‌های هسته‌ای دارای اثر سهم رقابتی (RS) و اثر ترکیب صنعتی (IMs) مثبت هستند و با توجه به اینکه RS از IMs بزرگ‌تر است، این صنایع دارای مزیت رقابتی می­باشند. صنعت تولید ماشین آلات مولد و انتقال برق و تولید ماشین آلات و تجهیزات دارای RS مثبت و IMs منفی هستند که نشان دهنده آن است که این صنایع دارای پتانسیل رقابتی هستند. از آنجایی که تغییرات اشتغال این صنایع از سهم رشد ملی  بیشتر است عملکرد این صنایع در منطقه از عملکرد در سطح ملی بهتر بوده است. صنایع مواد غذایی و آشامیدنی، تولید پوشاک و منسوجات، تولید محصولات کانی غیر فلزی و تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی دارای اثر ترکیب صنعتی و اثر سهم رقابتی منفی هستند که بیانگر آن است که سرعت رشد این صنایع در استان از سرعت رشد ملی کمتر بوده است و پتانسیل و یا مزیت رقابتی خود را از دست داده­اند و استان سهم خود را در این صنایع به ساير استان­ها واگذار کرده است و تنها رشد اشتغال این صنایع ناشی از سهم رشد ملی است که این میزان رشد نتوانسته تأثیر منفی ناشی از دو اثر مذکور را جبران کند.

علاوه بر این صنعت تولید فلزات اساسی دارای توان رقابتی است و سرعت رشد صنعت در استان از سرعت رشد ملی بیشتر است. از طرف دیگر صنایع تولید کاغذ و محصولات کاغذی دارای توان رقابتی نمی­باشند يك سهم رقابتي منفي در این صنایع همراه با تركيب صنعتي مثبت بيان­كننده­ي آن است كه استان در حال از دست دادن مزيت نسبي خود در این صنعت است كه در چشم انداز رشد استان از اهميت ويژه­اي برخوردار بوده است. بنابراين صنعت مورد نظر در حال گذراندن دوران ركود خود است. صنعت تولید مواد شیمیایی با همان ميزان رشد ملي خود رشد پيدا كرده و رشد متوسط صنعت با رشد متوسط ملي برابر است که اثر تركيب صنعتي نزدیک صفر این را نشان می­دهد. بنابراين كل انتقال، مربوط به اثر رشد ملي و سهم رقابتي بوده است. در اینجا سهم رقابتی نیز مثبت است که بیانگر آن است که استان سهم خود را به سایر استان­ها واگذار نکرده است. در کل اشتغال این صنعت به میزان 172% رشد داشته که بخشی از این رشد ناشی از سهم رشد ملی است که توانسته اثر ناچیز ترکیب صنعتی را نیز جبران کند.

Print

تعداد نمایش ها (215)/نظرات (0)

فایل ها برای دانلود

x




دی ان ان